• (06) 52 46 67 61
  • nicolette@kominverbinding.nl

Workshop ‘Stevig op de benen, thuis in je lijf’

by Nicolette Dekker

11 20, 2019 | Posted in Workshops | 0 comments

Op 10 november gaven yoga docente en vriendin Julija van den Heuvel en ik samen de workshop ‘Stevig op je benen, thuis in je lijf’.

Het was een prachtige, zonnige maar koude ochtend. We kwamen samen op een heerlijke locatie, de hooizolder van de biologisch dynamische boerderij Het Derde Erf in Amersfoort. Mooi ingericht, fijne lichtinval, verwarmde kurkvloer, loeiende koeien en kraaiende hanen.

Onze insteek was de deelnemers te laten ervaren dat zij het nodige gereedschap al in huis hebben en niets nieuws hoeven te leren om meer rust te ervaren en betere keuzes te maken. Wat nodig is, is opnieuw contact maken met de wijsheid van je lichaam.

We leven in een drukke tijd waarin we veel moeten regelen en organiseren, we zijn de spin in het web op kantoor en in het gezin. Het komt tijdens het rennen en vliegen maar al te vaak voor dat we voornamelijk in ons hoofd leven en niet meer goed weten wat we voelen en waar we naar verlangen.

Door middel van gerichte adem oefeningen, yoga en meditatie lieten we het denken steeds meer los en maakten we ruimte voor voelen. Loslaten wat je niet meer nodig hebt en ruimte maken voor iets nieuws.

Door vaker met je aandacht naar binnen te keren en momenten van rust in te bouwen, vertraag je het drukke bestaan en zorg je voor meer balans in je leven.

De workshop was een feest om te geven en de reacties waren heel positief. Er komt zeker een vervolg, wellicht begin volgend jaar.

Comments are closed.